Mijn favorieten

Taxatie

Betrouwbare taxatie door een NVM-makelaar/taxateur

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten­ van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig.
Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen. Nagenoeg alle geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport gevalideerd wordt door een taxatie-instituut. Een van deze instituten is bijvoorbeeld het NWWI.  Onze taxateurs zijn allemaal aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Een NWWI taxatierapport zal altijd worden geaccepteerd door hypotheekverstrekkers en het NHG (Nationale Hypotheek Garantie).
 

NWWI taxatierapport

Het NWWI is een landelijk, onafhankelijk taxatie instituut dat als keurmerk voor taxateurs geldt. Het NWWI accepteert alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. De taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI werken allemaal volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Met een NWWI taxatie bent u verzekerd dat de taxateur een helder, objectief en betrouwbaar taxatierapport voor uw woning opstelt. Een NWWI rapport noemt men ook wel een gevalideerd taxatierapport.
 

Erkende taxateurs

De taxateur moet vermeld staan in een van de twee kwaliteitsregisters VastgoedCert of SCVM. Met andere woorden: de woning moet getaxeerd worden door een erkend taxateur, ook wel gecertificeerd taxateur genoemd. Al onze taxateurs zijn erkend, aangesloten bij het NWWI en aangesloten bij brancheorganisatie NVM. Zo bent u ervan verzekerd dat uw NWWI taxatie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.
 

Kosten taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport moet tegenwoordig aan veel eisen voldoen. De ene taxatie kan meer of minder werk zijn dan een ander taxatierapport. Heeft u bijvoorbeeld een taxatierapport nodig voor de aankoop van een rijtjeswoning dan is dit vaak minder werk voor ons en kunnen wij u een scherper tarief aanbieden dan als het bijvoorbeeld gaat om een taxatie van een appartement. Bij een appartement moet namelijk meer onderzoek gedaan worden naar de financiële situatie van de Vereniging van Eigenaars. Heeft u een taxatie nodig voor de financiering van een grote verbouwing waarbij ook energiebesparende maatregelen worden aangebracht? Ook hiervoor geldt dat de ene taxatie meer werk is dan de andere. Wij werken daarom met een tarief op maat. Neem met ons vrijblijvend contact op. Leg ons uw situatie uit en wij zullen u een marktconform taxatietarief aanbieden.

* De kosten voor een taxatie voor een hypotheekaanvraag zijn aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting. Dit betekent dat u per saldo minder voor uw taxatie betaald.


 

­

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring