Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
De IJsselgouwe in Heeten 8111 AD

De IJsselgouwe

8111 AD Heeten
Koopsom € 175.000,- v.o.n.
Te koop

Omschrijving

AANGEBODEN 13 VRIJSTAANDE BOUWKAVELS IN GROEN HEETEN, GEEN WELSTAND EN BOUWEN ZO GROOT ALS U WILT MET UW EIGEN ARCHITECT/AANNEMER!!

**Kavels 2, 2A, 3, 4, 5, 10a en 11 zijn inmiddels verkocht!**

LIGGING

De 13 kavels 'De IJsselgouwe' liggen aan de rand van Heeten op de voormalige locatie van ijsbaan De Pas. Wonen op deze plek betekent rust, ruimte en groen en...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

AANGEBODEN 13 VRIJSTAANDE BOUWKAVELS IN GROEN HEETEN, GEEN WELSTAND EN BOUWEN ZO GROOT ALS U WILT MET UW EIGEN ARCHITECT/AANNEMER!!

**Kavels 2, 2A, 3, 4, 5, 10a en 11 zijn inmiddels verkocht!**

LIGGING

De 13 kavels 'De IJsselgouwe' liggen aan de rand van Heeten op de voormalige locatie van ijsbaan De Pas. Wonen op deze plek betekent rust, ruimte en groen en biedt een goede uitvalsbasis voor een mooie wandeling en/of fietstocht in de fraaie Sallandse natuurgebieden.

Ook is er op korte afstand het 'centrum' waarbij de gezelligheid opgezocht kan worden. Belangrijke voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs en dagelijkse boodschappen zijn op korte afstand aanwezig, zowel in Heeten als in Raalte.

SITUERING

De kavels komen aan de nieuw te realiseren ontsluitingsweg vanaf de Dorpsstraat. Deze nieuwe weg wordt doodlopend, wat zorgt voor een rustige woonomgeving. De toekomstige bewoners van de kavels parkeren op eigen terrein, maar langs de weg is ook nog ruimte voor eventuele bezoekers.

MOGELIJKHEDEN

De kavels zijn bestemd voor vrijstaande woningen en variëren in grootte van circa 631 tot circa 991 m² en de kavelprijzen variëren van € 175.000,-- tot € 199.000,-- v.o.n. In het bestemmingsplan worden een aantal bouwregels voorgeschreven o.a. maximale bouwhoogte (9 meter) en goothoogte (3 meter) maar verder is het gebied welstandsvrij. Hierdoor is er veel vrijheid en een grote diversiteit aan woningen mogelijk.

BOUWREGELS

Bij de uitwerking van de woning dient rekening gehouden te worden met de regelgeving. Naast de algemene regels zoals het bouwbesluit, gelden er specifieke regels voor het plangebied.
De gemeenteraad van Raalte heeft specifieke regels vastgelegd in het bestemmingsplan “Heeten, IJsselgouwe” op 20-12-2012 welke te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl. Hierin is bijvoorbeeld vastgelegd dat er op deze locatie alleen vrijstaande woningen mogen worden gebouwd. Door de afschaffing van de welstandstoets in 2016, is het gebied ‘welstandsvrij’ geworden. Hierdoor is een grote diversiteit aan woningen mogelijk.

HISTORIE

Tussen 1967 en 2001 werd Zusterhuis IJsselgouwe aan de rand van Heeten bewoond door een groot aantal kloosterlingen. De prachtig aangelegde tuinen en wandelpaden ademden een en al rust uit en de dagen van de zusters werden gevuld met het naar de kapel gaan, creatieve activiteiten of een ontspannende wandeling.
Alhoewel het klooster al geruime tijd is verdwenen, heeft locatie IJsselgouwe zijn kwaliteit behouden.
Na de sloop van het klooster zijn er plannen gemaakt om het gebied geschikt te maken voor woningen. In het gebied zullen woningen en appartementen worden gebouwd.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 175.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg Indeling Perceeloppervlakte 718 m² Kadasteroppervlakte 718 m² Kadastrale gegevens Gemeente Raalte Sectie x Perceelnummer x Oppervlakte 718 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.