Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Heeten 8111 AA

De IJsselgouwe

8111 AA Heeten

Omschrijving

AANGEBODEN 13 VRIJSTAANDE BOUWKAVELS IN GROEN HEETEN, GEEN WELSTAND EN BOUWEN ZO GROOT ALS U WILT MET UW EIGEN ARCHITECT/AANNEMER!!

LIGGING

De 13 kavels 'De IJsselgouwe' liggen aan de rand van Heeten op de voormalige locatie van ijsbaan De Pas. Wonen op deze plek betekent rust, ruimte en groen en biedt een goede uitvalsbasis voor een mooie wandeling en/of fietstocht in de...
Lees meer

Kenmerken

Status Verkocht Koopaanneemsom € 174.500,- tot € 184.000,- Gebruiksoppervlakte 0 m² Inhoud 0 m³ Perceeloppervlakte 612 m² t/m 991 m² Aantal kavels 13 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 13
Lees meer

Omschrijving

AANGEBODEN 13 VRIJSTAANDE BOUWKAVELS IN GROEN HEETEN, GEEN WELSTAND EN BOUWEN ZO GROOT ALS U WILT MET UW EIGEN ARCHITECT/AANNEMER!!

LIGGING

De 13 kavels 'De IJsselgouwe' liggen aan de rand van Heeten op de voormalige locatie van ijsbaan De Pas. Wonen op deze plek betekent rust, ruimte en groen en biedt een goede uitvalsbasis voor een mooie wandeling en/of fietstocht in de fraaie Sallandse natuurgebieden.

Ook is er op korte afstand het 'centrum' waarbij de gezelligheid opgezocht kan worden. Belangrijke voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs en dagelijkse boodschappen zijn op korte afstand aanwezig, zowel in Heeten als in Raalte.

SITUERING

De kavels komen aan de nieuw te realiseren ontsluitingsweg vanaf de Dorpsstraat. Deze nieuwe weg wordt doodlopend, wat zorgt voor een rustige woonomgeving. De toekomstige bewoners van de kavels parkeren op eigen terrein, maar langs de weg is ook nog ruimte voor eventuele bezoekers.

MOGELIJKHEDEN

De kavels zijn bestemd voor vrijstaande woningen en variëren in grootte van circa 869 tot circa 969 m² en de kavelprijzen variëren van € 174.500,-- tot € 184.000,-- v.o.n. In het bestemmingsplan worden een aantal bouwregels voorgeschreven o.a. maximale bouwhoogte (9 meter) en goothoogte (3 meter) maar verder is het gebied welstandsvrij. Hierdoor is er veel vrijheid en een grote diversiteit aan woningen mogelijk.

BOUWREGELS

Bij de uitwerking van de woning dient rekening gehouden te worden met de regelgeving. Naast de algemene regels zoals het bouwbesluit, gelden er specifieke regels voor het plangebied.
De gemeenteraad van Raalte heeft specifieke regels vastgelegd in het bestemmingsplan “Heeten, IJsselgouwe” op 20-12-2012 welke te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl. Hierin is bijvoorbeeld vastgelegd dat er op deze locatie alleen vrijstaande woningen mogen worden gebouwd. Door de afschaffing van de welstandstoets in 2016, is het gebied ‘welstandsvrij’ geworden. Hierdoor is een grote diversiteit aan woningen mogelijk.

HISTORIE

Tussen 1967 en 2001 werd Zusterhuis IJsselgouwe aan de rand van Heeten bewoond door een groot aantal kloosterlingen. De prachtig aangelegde tuinen en wandelpaden ademden een en al rust uit en de dagen van de zusters werden gevuld met het naar de kapel gaan, creatieve activiteiten of een ontspannende wandeling.
Alhoewel het klooster al geruime tijd is verdwenen, heeft locatie IJsselgouwe zijn kwaliteit behouden.
Na de sloop van het klooster zijn er plannen gemaakt om het gebied geschikt te maken voor woningen. In het gebied zullen woningen en appartementen worden gebouwd.
Overdracht Status Verkocht Koopaanneemsom € 174.500,- - € 184.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 0 m² Inhoud 0 m³ Perceeloppervlakte 612 m² t/m 991 m² Aantal kavels 13 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 13

  Contact

  Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
  Persoonsgegevens
  Adresgegevens
  Contactgegevens
  Opmerkingen
  Privacy
  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Persoonsgegevens

  Contactgegevens

  Privacy
  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Nieuwbouw inschrijven

  Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.